TÝDENNÍ MENU

Menu na týden od 21. do 25. listopadu 2022

Pondělí

Polévka: Zeleninová s tempehem (BL)

  1. Dár tarkati, rýže basmati, mrkev s rozmarýnem (BL)
  2. Semolinové těstoviny s brokolicí a oříškovým "parmazánem", mrkev s rozmarýnem

Úterý

Polévka: Italská čočková s rajčaty (BL)

  1. Voňavá pohanka s dýní, pickles a tempehem, červená řepa na tymiánu (BL)
  2. Marinovaný seitan na cibulce, zeleninové špaldové kroupy, červená řepa na tymiánu

Středa

Polévka: "Smetanový" krém s pečeným česnekem (BL)

  1. Prejt z fazolek adzuki, čirok s mrkví a oreganem, pečené batáty s tuřínem (BL)
  2. Bratislavská omáčka, jáhlový knedlíček, seitanový plátek

Čtvrtek

Polévka: Asijská alá Tom Yum (BL)

  1. Černá čočka na paprice, jáhlové šťouchance s pórkem, celerové hranolky (BL)
  2. Africký sumeček s glazovanou cibulkou v červeném víně (100 g 80,- Kč, 150 g 120,- Kč), jáhlové šťouchance s pórkem, celerové hranolky (BL)

Pátek

Polévka: Jemný brokolicový krém (BL)

  1. Marinované tofu se zeleninkou na víně, čirokové karbanátky se zeleninou, pečená zeleninka (BL)

Menu na týden od 28. listopadu do 2. prosince 2022

Pondělí

Polévka: Zeleninová detoxikační s hatomugi (BL)

  1. Thajská černá čočka se zeleninou, čirok s dýňovým semínkem, mrkev se zelenými fazolkami (BL)
  2. Papriky plněné kukuřičným kuskusem a tempehem, mrkev se zelenými fazolkami (BL)

Úterý

Polévka: Hrachový krém s česnekem (BL)

  1. Hlíva na smetaně, jáhlový knedlíček, pečené cuketky (BL)
  2. Cibulový koláč s tofu, pečené cuketky

Středa

Polévka: Cizrnový krém s dýní (BL)

  1. Mandlové rizoto s řasou Arame, červená řepa na tymiánu (BL)
  2. Jemné robi ragú, zeleninový bulgur, červená řepa na tymiánu

Čtvrtek

Polévka: Zeleninová s řasou Nori (BL)

  1. Cizrna v omáčce z červené řepy s rozmarýnem, čirokové karbanátky se zeleninou (BL)
  2. Tilápie s marinovanými ředkvičkami a pórkem (100 g 80,- Kč, 150 g 120,- Kč), čirokové karbanátky se zeleninou, celerové hranolky (BL)

Pátek

Polévka: Krém z pečené zeleniny (BL)

  1. Tofu v arašídové omáčce s paprikou a pórkem, rýže basmati, sezamová zeleninka (BL)

BL - zkratka, která říká, že pokrm je vyrobený z přirozeně bezlepkových surovin

Změna jídelníčku vyhrazena

Cena: menu 31,50 Kč/10 dkg, polévka 30,- Kč, u kusových jídel (např. seitanový plátek, tofu - příplatek za kus - stanoven a zveřejněn v jídelně

Hmotnost ryby je uváděna v syrovém stavu.

Alergeny jsou uváděny na denním menu vyvěšeném v jídelně.

♥ Chceš pravidelně na e-mail dostávat týdenní menu jídelny Zahrada? Pokud ano, vyplň tento formulář ♥

PSTRUH SE ZELENINOU

Rybu je nejlépe si dopředu objednat. Stačí nejpozději v úterý během dne napsat email na zahradapejr@seznam.cz, nebo zavolat na telefonní číslo 608049040. Pár kousků navíc ale vždy máme ...