TÝDENNÍ MENU

Menu na týden od 20. do 24. března 2023

Pondělí

Polévka: Krémová z červené čočky (BL)

  1. Zeleninový maš s tempehem, čirok s dýňovým semínkem, mrkev s rozmarýnem (BL)
  2. Quiche s brokolicí, mrkví a celerem, mrkev s rozmarýnem
  3. Zeleninový maš s kuřecím masem, čirok s dýňovým semínkem, mrkev s rozmarýnem (BL)

Úterý

Polévka: Zeleninová s houbičkou shitake (BL)

  1. Pekáček s cizrnou, dýní a kapustou, jáhlové šťouchance s mrkví a dýňovým semínkem, cuketa s dýní (BL)
  2. Boloňské špagety s robi, cuketa s dýní
  3. Masové ragú Bolognese se špagetami, cuketa s dýní

Středa

Polévka: Dýňový krém s kurkumou a zázvorem (BL)

  1. Fazolový guláš s hlívou, jáhlové knedlíčky, dýně hokaido s pečenou cibulí (BL)
  2. Seitan po sečuánsku, bulgur s rozmarýnem, hokaido s pečenou cibulí
  3. Hovězí guláš s hlívou, jáhlové knedlíčky, hokaido s pečenou cibulí (BL) 

Čtvrtek

Polévka: Krémová zelňačka (BL)

  1. Čočka na pórku s rozmarýnem, čirokové karbanátky se zeleninou, celerové hranolky (BL)
  2. Tilápie s rajčatovou salsou (100 g 80,- Kč, 150 g 120,- Kč), čirokové karbanátky se zeleninou, celerové hranolky (BL)

Pátek

Polévka: Asijská ala Tom Yum (BL)

  1. Tofu se zeleninkou na bílém víně a bylinkách, rýže basmati, pečená mrkev s celerem (BL)
  2. Kuřecí medailonky se zeleninkou na bílém víně a bylinkách, rýže basmati, pečená mrkev s celerem (BL)

Menu na týden od 27. do 31. března 2023

Pondělí

Polévka: Frankfurtská s tofu párkem (BL)

  1. Ďábelské ragú z červených fazolí, čirok s dýňovým semínkem, červená řepa na tymiánu (BL)
  2. Krémové kroupové rizoto se žampiony a špenátem, červená řepa na tymiánu
  3. Ďábelské ragú s kuřetem, čirok s dýňovým semínkem, červená řepa na tymiánu (BL)

Úterý

Polévka: Krém z pečeného celeru (BL)

  1. Černá čočka Beluga s dýní, jáhlové šťouchance s mrkví a dýňovým semínkem, celerové hranolky (BL)
  2. Lasagne s rajčatovou náplní a tofu, celerové hranolky
  3. Lasagne s rajčatovou náplní a kuřecími kousky, celerové hranolky (BL)

Středa

Polévka: Pórková s lahůdkovým droždím (BL)

  1. Plněná paprika kukuřičným kuskusem, zeleninou a tempehem, hořčičná omáčka (BL)
  2. Hořčičná omáčka, jáhlový knedlíček, seitanový plátek
  3. Hořčičná omáčka, jáhlový knedlíček, hovězí kostky (BL)

Čtvrtek

Polévka: Zeleninová s amarantem (BL)

  1. Cizrna Tandoori Masala, jáhlové karbanátky se zeleninou, mrkev s kukuřicí (BL)
  2. Filet tresky s bylinkovo kukuřičnou krustou (100 g 100,- Kč, 150 g 150,- Kč), jáhlové karbanátky se zeleninou, mrkev s kukuřicí (BL)

Pátek

Polévka: Krém ze zeleniny a munga s tahini (BL)

  1. Thajský wok, rýže basmati/rýžové nudle zeleninka s černým kmínem (BL)
  2. Thajský wok s kuřecími kousky, basmati, zeleninka s černým kmínem (BL)

BL - zkratka, která říká, že pokrm je vyrobený z přirozeně bezlepkových surovin

Změna jídelníčku vyhrazena

Cena:

polévka 30,- Kč

vegan menu 33,- Kč/100 g + u kusových jídel (seitanový plátek, tofu plátek) - příplatek za kus - stanoven a zveřejněn v jídelně

menu s masem 155,- Kč/porci

veganské menu je samoobslužné, pokrmy s masem jsou vydávány přímo z kuchyně

Hmotnost ryby je uváděna v syrovém stavu.

Alergeny jsou uváděny na denním menu vyvěšeném v jídelně.

♥ Chceš pravidelně na e-mail dostávat týdenní menu jídelny Zahrada? Pokud ano, vyplň tento formulář ♥

Rybu je nejlépe si dopředu objednat. Stačí nejpozději v úterý během dne napsat email na zahradapejr@seznam.cz, nebo zavolat na telefonní číslo 608049040. Pár kousků navíc ale vždy máme ...