TÝDENNÍ MENU

Menu na týden od 18. do 22. listopadu 2024

Pondělí

Polévka: Frankfurtská s tofu párkem (BL)

  1. Čočka v hořčičné omáčce (BL)
  2. Zapečená dýně s jáhlami, tempehem, kvašenou zeleninou a vlašáky (BL)
  3. Kuřecí kousky v hořčičné omáčce (BL)

Přílohy: čirok s dýňovým semínkem (BL), pečené brambory s jarní cibulkou (BL), mrkev s oreganem (BL)

Úterý

Polévka: Zeleninová s amaranthem (BL)

  1. Zapečený tuřín s fazolemi, rajčaty a dýní hokaido (BL)
  2. Robi po orientálsku (BL)
  3. Zapečené brambory s mletým masem a rajčaty (BL)

Přílohy: jáhlové šťouchance s mrkví a dýňovým semínkem (BL), šťouchané brambory s pažitkou (BL), celerové hranolky (BL)

Něco navíc: quiche s restovanými plátky žampionů a pažitkou (BL)

Středa

Polévka: Jemný brokolicový krém (BL)

  1. Cizrna Ras El Hanout
  2. Seitan alá vrabec se špenátem
  3. Vepřový vrabec se špenátem (BL)

Přílohy: jáhlový knedlíček (BL), celozrnná rýže (BL) červená řepa na tymiánu (BL)

Něco navíc: quiche s červenou řepou a tofu (BL)

Čtvrtek

Polévka: Krém z cizrny, tuřínu a pečeného česneku (BL)

  1. Hrachová kaše s uzeným tempehem (BL)
  2. Pečený pangasius v bylinkovém těstíčku (BL), (100 g 100,- Kč, 150 g 150,- Kč)

Přílohy: čirokové karbanátky se zeleninou (BL), pečené brambory (BL), celer s dýní (BL)

Něco navíc: rajský koláč s olivami a voňavou bazalkou (BL)

Pátek

Polévka: Kari krém se sušenými rajčátky (BL)

  1. Kokosové "spicy curry" s tofu (BL)
  2. Kokosové "spicy curry" s kuřecími kousky (BL)

Přílohy: rýže basmati (BL), rýžové nudle (BL), pečená zeleninka (BL)

BL - zkratka, která říká, že pokrm je vyrobený z přirozeně bezlepkových surovin

Změna jídelníčku vyhrazena

Cena:

polévka 30,- Kč, quiche 56,- Kč/1 ks

vegan menu 33,- Kč/100 g + u kusových jídel (seitanový plátek, tofu plátek) - příplatek za kus - stanoven a zveřejněn v jídelně

menu s masem 155,- Kč/porci

veganské menu je samoobslužné, pokrmy s masem jsou vydávány na požádání přímo z kuchyně

Hmotnost ryby je uváděna v syrovém stavu.

Alergeny jsou uváděny na denním menu vyvěšeném v jídelně.

♥ Chceš pravidelně na e-mail dostávat týdenní menu jídelny Zahrada? Pokud ano, vyplň tento formulář ♥

Rybu je nejlépe si dopředu objednat. Stačí nejpozději v úterý během dne napsat email na zahradapejr@seznam.cz, nebo zavolat na telefonní číslo 608049040. Pár kousků navíc ale vždy máme ...