VELIKONOČNÍ BERÁNEK

Recept na velikonočního beránka se dědí snad v každé rodině, také jsem takový měla od své maminky. Pro své zákazníky jsem ale potřebovala vytvořit chutný recept a přitom bez lepku, mléka a dalších živočišných složek, samozřejmě i bez cukru. V mé kuchyni nemají místo průmyslově vyráběné bezlepkové směsi, protože jsem přesvědčena o tom, že jejich používání není cesta ke zdraví. Správné bezlepkové pečení je podle mně  - používat takové suroviny, které už ve své přirozené formě neobsahují lepek a dále odpovídají požadavkům na zdravé stravování. Laťku jsem si nasadila vysoko, ale myslím, že se povedlo. Beránek voní po kokosu a citronové kůře a těsto lze samozřejmě použít i jako korpus na bezlepkový dort, bábovku...

Můj recept na velikonočního beránka:

  • bez lepku,
  • zdravě slazený - datlemi,
  • bez živočišných složek - zkrátka VEGAN,
  • z přirozeně bezlepkových surovin.

Jsem Ivana Eva Razimová. Veganské kuchyni se věnuji již více než 20 let. Od dubna 2015 provozuji veganskou jídelnu Zahrada.

Právě v Zahradě jsem poprvé pro své zákazníky připravila velikonočního beránka, z přirozeně bezlepkových surovin, bez živočišných komponent a šetrně slazeného, tedy datlemi.

Při přípravě veganských pokrmů i dezertů je pro mně důležité, aby byly ze zdravých a kvalitních surovin, výborné a skvěle chutnaly. 

Cena receptu na bezlepkového velikonočního beránka je 65,- Kč

Objednávka