VELIKONOČNÍ BERÁNEK
Recept na velikonočního beránka se dědí snad v každé rodině, také jsem takový měla od své maminky. Pro své zákazníky jsem ale potřebovala vytvořit chutný recept a přitom bez lepku, mléka a dalších živočišných složek, samozřejmě i bez cukru. V mé kuchyni nemají místo průmyslově vyráběné bezlepkové směsi, protože jsem přesvědčena o tom, že jejich používání není cesta ke zdraví. Správné bezlepkové pečení je podle mně - používat takové suroviny, které už ve své přirozené formě neobsahují lepek a dále odpovídají požadavkům na zdravé stravování. Laťku jsem si nasadila vysoko, ale myslím, že se povedlo. Beránek voní po kokosu a citronové kůře a těsto lze samozřejmě použít i jako korpus na bezlepkový dort, bábovku...
Můj recept na velikonočního beránka:
- bez lepku,
- zdravě slazený - datlemi,
- bez živočišných složek - zkrátka VEGAN,
- z přirozeně bezlepkových surovin.
Jsem Ivana Eva Razimová. Veganské kuchyni se věnuji již více než 20 let. Od dubna 2015 provozuji veganskou jídelnu Zahrada.
Právě v Zahradě jsem poprvé pro své zákazníky připravila velikonočního beránka, z přirozeně bezlepkových surovin, bez živočišných komponent a šetrně slazeného, tedy datlemi.
Při přípravě veganských pokrmů i dezertů je pro mně důležité, aby byly ze zdravých a kvalitních surovin, výborné a skvěle chutnaly.
Cena receptu na bezlepkového velikonočního beránka je 65,- Kč