SEITAN PO BURGUNDSKU
CHCEŠ ROZŠÍŘIT SVŮJ KUCHAŘSKÝ REPERTOÁR O DALŠÍ RECEPT?
- chceš zkusit nový veganský recept?
- miluješ pokrmy s omáčkami a chceš je udělat zdravější, bez zahušťování moukou?
- chceš umět připravit seitan i jinak, než ho jen ohřát?
PAK JSI TADY SPRÁVNĚ.
Seitan patří mezi známé veganské polotovary a jedná se vlastně o čistě pšeničný lepek. Lze jej koupit v naturalní formě pod názvem seitan natural, ale i ochucené, pod názvy seitan speciál a seitan speciál se zeleninou. Seitany speciál jsou marinované v sojové omáčce a nemusí se nijak složitě připravovat, stačí ho jen ohřát. Lze ho ale i dále upravovat a jeden z tipů ukáži v tomto receptu.
Jsem Ivana Eva Razimová. Veganské kuchyni se věnuji již více než 20 let. Od dubna 2015 provozuji veganskou jídelnu Zahrada.
Právě zde patří různé úpravy seitanu mezi oblíbené pokrmy.
Při přípravě veganských pokrmů je pro mně důležité, aby byly ze zdravých a kvalitních surovin, výborné a skvěle chutnaly. Takže žádné zahušťování moukou, ani škroby.
Výsledkem je lehký, veganský oběd, po kterém se nebudete cítit unaveni, ale naopak, budete plni energie.
Seitan po burgundsku je jednoduchý recept, při kterém vystačíte takřka se základními surovinami: mrkev, celer, cibule. Navíc suché červené víno a samozřejmě seitan, tentokrát ve formě speciál.
Cena receptu Seitan po burgundsku je 65,- Kč
Jako bonus přidávám i recept na jáhlové knedlíčky - bezlepkovou přílohu, kterou je možné využít i k dalším nejrůznějším omáčkám.