JIŽ KONANÉ KURZY

26. červen 2022
Polévka francouzská cibulačka

Čočková sekaná s pečenou červenou paprikou a čerstvými bylinkami + pyré (dip) z pečeného česneku

Jáhlové šťouchance s mrkví a dýňovými semínky

Pečená zeleninka

dezert

19. červen 2022
Mrkvový krém se zázvorem

Jáhlový nákyp s dýní, kvašenou zeleninou a vlašskými ořechy

Zeleninová omáčka s čerstvou bylinkou

Marinovaný seitanový plátek

Plněný žampion čočkovou směsí

Omáčku můžete doplnit i plněným žampionem, a nebo si ho doma opět můžete připravit samostatně třeba i s přílohou.

Dezert

24. 2.  a 3. 3. 2018 - tentokrát byly hned dva termíny se stejnou náplní a i když jsme vařily to samé, nebylo to stejné.  Připravily jsme zeleninovou miso polévku s řasou Wakame, smetanová cizrna Tandoori Masala (výborná voňavá záležitost). Jako přílohu jsme měly rýžové kuličky v sezamu. K tomu byla samozřejmě zeleninka - pečená v troubě. Když už jsme uvařily cizrnu, udělaly z ní i pomazánku a ukázaly si i slané cizrnové zobání např. i k večernímu posezení u krbu. A sladká tečka na závěr kurzu, byl ten nejfantastičtější dort - čokoládový s avokádem.

6. 1. 2018 - KURZ VAŘENÍ S LÁSKOU A RADOSTÍ - ZIMA

A co se dělo? Sešlo se nás hodně, dokonce byl přihlášen i jeden muž, který se však nakonec nedostavil. Tak třeba příště... A co my, ženy? Nejdříve jsme udělaly vynikající krémovou polévku z brokolice, fazolí a kešu. Tu jsme si daly jako svačinku a šly jsme pokračovat do kuchyně. Následovaly fazolky adzuki (mimochodem nejléčivější fazolky na naše ledviny) - udělaly jsme je s celerovým \"špekem\" alá prejt. Některé ženy byly fakt překvapené, jak výborně chutnají. K fazolkám jsme udělaly jáhlové karbanátky s červenou řepou a aby byl talíř kompletní, ještě pečená zeleninka. Ze zbytku vařené červené řepy jsme ještě udělaly salát.

No a na závěr - brusinkové flapjacky z ovesných vloček. Výborný dezert, který se dá vzít i jako tyčinka na cesty, do práce...

Mně osobně chutnalo a jsem všem účastnicím vděčná za pomoc a zájem. Děkuji ♥

5.11.2016 KURZ VAŘENÍ S LÁSKOU A RADOSTÍ - CO NA PODZIM A V ZIMĚ - připravily jsme si výbornou čočkovou pomazánku na svačinku, uvařily poctivou krémovou polévku (mrkvový krém) a k obědu jsme zapekly koláč jak jinak než s mou oblíbenou dýní hokaido a tofu krémem. Zkusily jsme připravit svačinu do práce, nebo na cesty - salát z quinoi a zeleniny. Ukázala jsem, jak připravit slané cizrnové zobání  např. i k večernímu posezení u krbu. A nechyběla ani sladká tečka ...

 

5.3.2016 KURZ VAŘENÍ S LÁSKOU A RADOSTÍ - BIOLOGICKÉ JARO JE TU

25.7. 2015 - VAŘENÍ S LÁSKOU A RADOSTÍ - dezerty

22.11.2014 - zelenina - učily jsme se připravovat zeleninu. Připravily jsme vyvážený a posilující zeleninový pokrm s cizokrajným názvem nishime, zapečenou dýni hokaido s omáčkou ze šalotky, pečenou zeleninu, dušené zelí s fazolemi a celer jako \"špek\". Jako přílohu jsme měly celozrnnou rýži se slunečnicí. ♠

18.10.2014 - luštěniny - na kurzu jsme uvařily a ochutnaly skvělé cizrnové slané mlsání, luštěninové karbanátky, cizrna na paprice, mung dál na kari, jako dezert adzuki s meruňkami. K tomu příloha celozrnná rýže a samozřejmě nechyběla ani dušená zelenina a pickles ♦

13.9.2014 - obiloviny - jáhlové knedlíky jsme tentokrát připravily v bezlepkové variantě ♣

14.6.2014 - obiloviny - připravovaly jsme jáhlové knedlíky, rýžové koule obalované v sezamu, jáhlové karbanátky, polévku s pohankou, závitky z rýžového papíru a polentu. K tomu jsme měly úžasnou cizrnu na paprice a brokolici vařenou v páře. Mňam ♠

Chceš dostávat informace o nově vypsaném termínu kurzu?