ZDRAVÉ DEZERTY I NA ZAKÁZKU

Dortíky ze zahradní nabídky připravuji i na zakázku
Dezerty jsou moje vášeň. Stále znovu se přistihuji při tom, že mně baví jejich příprava, to ladění jejich chutí, aby to bylo ono. Jsem z rodiny, ve které se každý týden peklo na víkend něco sladkého a i já ráda peču. Když jsem se ale začala zajímat o to, co jíme, začala jsem přetvářet a měnit i dezerty. Mí kluci (manžel i syn) jsou taky pěkní sladkomilové a tak mě vždycky zajímalo, jak pro nás udělat mlsání zdravěji.
Z jakých dezertů je možné vybírat?
Dortíky je nejlépe objednávat s týdenním předstihem, abych si mohla včas zajistit potřebné suroviny. Ale i na poslední chvíli se dá ledacos domluvit ... Objednávky na tel. 776 766 971.

ČOKOLÁDOVÝ DORT
Náš nejčastěji objednávaný dort.

ČOKOLÁDOVÝ DORT
Korpus ze špaldové celozrnné mouky, ořechů a datlí (umíme i přirozeně bezlepkový korpus) a super čokoládový krém, ze kterého se nemusíme hroutit, protože je z avokáda. Kyselý rybíz na vršku je pomyslná třešnička na dortu, ten kontrast kyselé chuti s čokoládou - hmmmm.

KOKOSOVÝ DORT S KOKOSOVÝM KRÉMEM A ANANASEM
Dortík ze špaldové celozrnné mouky s datlemi a kokosem, s našlehaným kokosovým krémem a čerstvým ananasem.

DORTÍK S JOGURTOVO-KOKOSOVÝM KRÉMEM
Dortík ze špaldové celozrnné mouky s banánem a datlemi, s poctivým ovčím jogurtem, nebo veganská verze se sójovým jogurtem slazeným datlemi a třtinovou šťávou. I zde lze na přání udělat přirozeně bezlepkový korpus.

KOKOSOVÝ DORTÍK ALÁ RAFAELO
Lahůdka pro kokosomily. Pečený korpus z bezlepkových surovin, krém z kokosového másla a agaru a o závěr se postará pražený kokos s kokosovým cukrem.
Bez lepku.

ČOKOLÁDOVO-KOKOSOVÝ DORT ALÁ PAŘÍŽ
Z bezlepkových surovin. Nevšední kombinace fazolí adzuki (které nepoznáte), datlí a trochy pohankové mouky s kakaem tvoří korpus a našlehanému kokosovému máslu s kakaem se dá jen těžko odolat.
Bez lepku.

OVESNÝ DORTÍK S TOFU \"TVAROHOVÝM\" KRÉMEM A VIŠNĚMI
Korpus je z ovesné bezlepkové mouky (ale lze udělat i ze špaldové) a z mletých lískových oříšků nebo mandlí a výborný tofu \"tvaroh\" na něm.
Bez lepku.

JÁHLOVÝ DORTÍK S TOFU BANÁNOVÝM KAKAOVÝM KRÉMEM A OVOCEM V AGARU
Jáhlový korpus přislazený pouze jablečným koncentrátem, krém z tofu (dá se udělat i jiný) slazený banánem a navrch ovoce v agaru (který je bohatý na minerály a prospívá našim kloubům). Ideální na léto, osvěžující.
Bez lepku.

JÁHLOVÝ DORTÍK S TOFU BANÁNOVÝM KRÉMEM A OVOCNÝM AGAREM
Světlá varianta nepečeného typicky letního dortu. Jáhlový korpus, tofu banánový krém a ovoce podle sezónní nabídky v agaru.
Bez lepku.

CHESSECAKE
Bezlepkový z mouky z červené čočky, s javorovým sirupem, nebo ze sušenek, světlý, nebo tmavý, lze se dohodnout na různých variantách.
Bez lepku.

NEPEČENÝ KOKOSOVO-OVOCNÝ KOLÁČ
Ovesné vločky, datle a kakao tvoří korpus a na něm je kokosový agar s ovocem dle nabídky. Nejlepší je s lesní směsí, malinami, nebo borůvkami. Bez lepku.

NEPEČENÝ KOKOSOVO-OVOCNÝ KOLÁČ
Tentokrát s borůvkami.
Připravuji ho z bezlepkových ovesných vloček.
Bez lepku.

RAW ČOKOLÁDOVÝ DORT S ARAŠÍDOVOU POLEVOU
Korpus - kokos, mandle, kakao a datle. Banánový krém s kakaem, raw poleva z kakaa a arašídového másla.
Bez lepku.

RAW BANÁNOVÝ DORT S KAKAEM
Kokos, mandle kakao, rozinky a meruňky tvoří korpus, na něm je krém z kešu, banánů a citronu, posypané raw kakaem.
Bez lepku.

RAW MATCHA KOLÁČ
Tahle kombinace chuti citronu a matcha čaje s kakaovou sladkostí banánu je úžasná. Svěží citronová chuť je v horkých letních dnech je zcela bezkonkurenční.
Bez lepku.

RAW BOUNTY DORT
Kokos, lískové oříšky a datle tvoří korpus dortu, na něm jsou banány s kokosovým krémem zalité raw čokoládou.
Bez lepku.

OVESNÝ DORT Z ČERVENÉ ŘEPY
Bezlepkový ovesný dortík z červené řepy a svěží citronová kešu poleva.
Bez lepku.

ČOKOLÁDOVÝ DORT S VIŠNĚMI
Špaldový korpus s čokoládou, slazený datlemi, nakyslé višně a čokoládová poleva. Těžko se mu odolává...

VELIKONOČNÍ BERÁNEK
Z ovesné bezlepkové mouky, kokosu, slazený rozmixovanými datlemi.
Beránka je nutné objednat min. týden předem.
Bez lepku.

VÁNOČÍ CUKROVÍ
Na objednávku pečeme vánoční cukroví, buď bez lepku, nebo směs. Naše cukroví je samozřejmě bez cukru, slazené většinou rýžovým sirupem, někdy javorovým, datlemi, rozinkami...