Dušená zelenina ve Woku
Suroviny
- cibule žlutá a červená,
- pórek,
- česnek,
- cuketka,
- tamari, česneková sůl (Cereus)
Postup
Omytou cuketu jsem nakrájela na kolečka, oloupanou cibuli v tomto případě krájím tak, že ji rozpůlím a pak jednotlivé půlky rozdělím podélně na čtvrtiny, někdy i na více dílků (podle velikosti cibule). Vytvoří se takové měsíčky. Pórek omyji, a krájím na šikmé proužky. Ráda přidávám česnek, který rozmáčknu nožem a pak nakrájím na plátky. Na pánev dám trošku oleje, počkám až se rozehřeje, vsypu zeleninu (cuketu až trošku později), rovnou osolím a míchám. Přidám trošku tamari a po straně pánve občas přilévám trošku horké vody, aby na dně byla cca 1/2 cm vrstvička, která se odpařuje a zelenina se vlastně zároveň připravuje v páře. Míchám tak dlouho, až je zelenina hotová tak jak ji mám ráda (spíše na skus). A to je cca do 10 minut (záleží, jaké množství najednou připravuji).
Takto můžete připravit i jiné kombinace zeleniny, mám ráda např. mrkev - cibule - brokolice, dýně - cibule - brokolice - česnek, řapíkatý celer - mrkev - cibule, brokolice - dýně - paprika, ...