JIŽ KONANÉ KURZY
3. listopad 2024
časový rámec: 9.00 - 15.00
cena: 900,- Kč
kde: u nás v jídelně Zahrada
Jak je u nás zvykem, uvařili jsme kompletní menu, tedy polévku, hlavní jídlo, dezert. Tentokrát chceme ukázat, jak uvařit českou klasiku jinak.
polévka - kulajda
hlavní jídlo - fazolový guláš
- pohankové rizoto s bylinkovým pestem
přílohy - jáhlový knedlíček + varianta pečené jáhlové placičky
- pečená zelenina
dezert - makovec slazený datlemi
26. červen 2022
Polévka francouzská cibulačka
Čočková sekaná s pečenou červenou paprikou a čerstvými bylinkami + pyré (dip) z pečeného česneku
Jáhlové šťouchance s mrkví a dýňovými semínky
Pečená zeleninka
dezert
19. červen 2022
Mrkvový krém se zázvorem
Jáhlový nákyp s dýní, kvašenou zeleninou a vlašskými ořechy
Zeleninová omáčka s čerstvou bylinkou
Marinovaný seitanový plátek
Plněný žampion čočkovou směsí
Omáčku můžete doplnit i plněným žampionem, a nebo si ho doma opět můžete připravit samostatně třeba i s přílohou.
Dezert
6. 1. 2018 - KURZ VAŘENÍ S LÁSKOU A RADOSTÍ - ZIMA
A co se dělo? Sešlo se nás hodně, dokonce byl přihlášen i jeden muž, který se však nakonec nedostavil. Tak třeba příště... A co my, ženy? Nejdříve jsme udělaly vynikající krémovou polévku z brokolice, fazolí a kešu. Tu jsme si daly jako svačinku a šly jsme pokračovat do kuchyně. Následovaly fazolky adzuki (mimochodem nejléčivější fazolky na naše ledviny) - udělaly jsme je s celerovým \"špekem\" alá prejt. Některé ženy byly fakt překvapené, jak výborně chutnají. K fazolkám jsme udělaly jáhlové karbanátky s červenou řepou a aby byl talíř kompletní, ještě pečená zeleninka. Ze zbytku vařené červené řepy jsme ještě udělaly salát.
No a na závěr - brusinkové flapjacky z ovesných vloček. Výborný dezert, který se dá vzít i jako tyčinka na cesty, do práce...
Mně osobně chutnalo a jsem všem účastnicím vděčná za pomoc a zájem. Děkuji ♥
5.11.2016 KURZ VAŘENÍ S LÁSKOU A RADOSTÍ - CO NA PODZIM A V ZIMĚ - připravily jsme si výbornou čočkovou pomazánku na svačinku, uvařily poctivou krémovou polévku (mrkvový krém) a k obědu jsme zapekly koláč jak jinak než s mou oblíbenou dýní hokaido a tofu krémem. Zkusily jsme připravit svačinu do práce, nebo na cesty - salát z quinoi a zeleniny. Ukázala jsem, jak připravit slané cizrnové zobání např. i k večernímu posezení u krbu. A nechyběla ani sladká tečka ...
5.3.2016 KURZ VAŘENÍ S LÁSKOU A RADOSTÍ - BIOLOGICKÉ JARO JE TU
25.7. 2015 - VAŘENÍ S LÁSKOU A RADOSTÍ - dezerty
22.11.2014 - zelenina - učily jsme se připravovat zeleninu. Připravily jsme vyvážený a posilující zeleninový pokrm s cizokrajným názvem nishime, zapečenou dýni hokaido s omáčkou ze šalotky, pečenou zeleninu, dušené zelí s fazolemi a celer jako \"špek\". Jako přílohu jsme měly celozrnnou rýži se slunečnicí. ♠
18.10.2014 - luštěniny - na kurzu jsme uvařily a ochutnaly skvělé cizrnové slané mlsání, luštěninové karbanátky, cizrna na paprice, mung dál na kari, jako dezert adzuki s meruňkami. K tomu příloha celozrnná rýže a samozřejmě nechyběla ani dušená zelenina a pickles ♦
13.9.2014 - obiloviny - jáhlové knedlíky jsme tentokrát připravily v bezlepkové variantě ♣
14.6.2014 - obiloviny - připravovaly jsme jáhlové knedlíky, rýžové koule obalované v sezamu, jáhlové karbanátky, polévku s pohankou, závitky z rýžového papíru a polentu. K tomu jsme měly úžasnou cizrnu na paprice a brokolici vařenou v páře. Mňam ♠
2023 -
polévka - asijská alá Tom Yum
hlavní jídlo – tofu nebo seitan alá kung pao ( + varianta s kuřecím masem), jáhlové placičky, pečená zelenina
svačina, večeře, nebo jídlo na druhý den do práce - jáhlový nákyp s dýní, kvašenou zeleninou a vlašskými ořechy
dezert - jablečný crumble